Page 4 - aktualna karta 01.23
P. 4

ZAKĄSKI / STARTERS





                                      Wątróbka drobiowa podana na pieczonym porze            26 zł 300g
                                                                   z sosem śliwkowym

                                         Poultry liver served on roasted leek with plum sauce


                                        Tatar wołowy w klasycznym wydaniu z piklami          42 zł 350g
                                                          i majonezem pietruszkowym

                                     Classic beef tartare with pickles and parsley mayonnaise









                                                                      ZUPY / SOUPS





                                         Bulion z kaczki podany z pierożkiem mięsnym         18 zł 350ml


                                                    Duck broth served with meat dumpling



                                    Krem pomidorowy z mascarpone i oliwą bazyliową           20 zł 350ml

                                     Tomato cream soup with mascarpone and basil olive oil


                                  Tradycyjny żurek na zakwasie z puree ziemniaczanym         22 zł 350ml

                                      Traditional Polish sour rye soup with mashed potatoes
   1   2   3   4   5   6   7   8   9