Page 4 - karta MENU lato 2022
P. 4

SZEF KUCHNI POLECA DANIA REGIONALNE /
                                         CHEF RECOMMENDS REGIONAL DISHES





                                                                         Pyry z gzikiem      18 zł 400g
                                             (Ziemniaki z twarożkiem ze szczypiorkiem)

                                                   Potatoes with cottage cheese and chives


                                                         Plyndze ze śmietaną i cukrem*        18 zł 3szt
                                             (Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem
                                          *lub w wersji wytrawnej z kwaśną śmietaną)

                                                    Potato pancakes with cream and sugar
                                        or in savoury version with sour cream without sugar


                                                   Szare kluchy ze skwarkami i kapuchą       20 zł 450g
                         (Kluski ziemniaczane z boczkiem i kapustą kiszoną zasmażaną)

                                          Potato dumplings with bacon and fried sauerkraut


                                                     Przysmak poznański z szagówkami         30 zł 550g
                                                            i kapustą modrą zasmażaną
                       (Pieczeń z karkówki z kopytkami i kapustą czerwoną zasmażaną)

                                Roast pork neck with potato dumplings and fried red cabbage
   1   2   3   4   5   6   7   8   9