Page 4 - karta MENU lato 2022
P. 4
SZEF KUCHNI POLECA DANIA REGIONALNE /
CHEF RECOMMENDS REGIONAL DISHES
Pyry z gzikiem 18 zł 400g
(Ziemniaki z twarożkiem ze szczypiorkiem)
Potatoes with cottage cheese and chives
Plyndze ze śmietaną i cukrem* 18 zł 3szt
(Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem
*lub w wersji wytrawnej z kwaśną śmietaną)
Potato pancakes with cream and sugar
or in savoury version with sour cream without sugar
Szare kluchy ze skwarkami i kapuchą 20 zł 450g
(Kluski ziemniaczane z boczkiem i kapustą kiszoną zasmażaną)
Potato dumplings with bacon and fried sauerkraut
Przysmak poznański z szagówkami 30 zł 550g
i kapustą modrą zasmażaną
(Pieczeń z karkówki z kopytkami i kapustą czerwoną zasmażaną)
Roast pork neck with potato dumplings and fried red cabbage