''

Smakowity relaks

''
Nasza Oferta

W DZIALE: RESTAURACJA

R

ZAREZERWUJ
POKÓJ

TERMIN OD
TERMIN DO

NASZE MENU


Restauracja KARMELL

W KAŻDY PONIEDZIAEK NOWE LUNCH MENU
Lunch dostępny jest OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU w godzinach 12:00 - 16:00


Poniższe lunch menu obowiązuje w dniach 2-6.12.2019

 ZUPY


Zupa jarzynowa
Vegetable soup

 6,00 zł *
Barszcz zabielany z makaronem
Cream borscht with noodles

 8,00 zł *
* W ZESTAWIE 1 ZŁ TANIEJ  

 DANIA GŁÓWNE

Frykadele z serem / ziemniaki gotowane / surówka żydowska
Minced pork cutlets stuffed with cheese / boiled potatoes /
cabbage & pickled cucumber salad



17,90 zł



Penne w sosie śmietanowym z kurczakiem
szpinakiem i suszonymi pomidorami **
Penne pasta with cream , chicken fillet, spinach & dried tomatoes

** Penne
dostępne również w wersji WEGE bez kurczaka
Penne is also available in vegetarian version without chicken

19,90 zł


17,90 zł**

 
Grillowana polędwiczka wieprzowa / sos pieprzowy /
ziemniaki pieczone / cukinia
Grilled pork tenderloin / cream grain pepper sauce /
rostaed potatoes / zucchini

21,90 zł


DO DAŃ NA WYNOS WYNOS
DOLICZAMY KOSZT OPAKOWANIA: 1,00 / 1,50 ZŁ

 

Restauracja KARMELL

MENU GŁÓWNE

SPECJAŁY SZEFA KUCHNI / CHEF'S SPECIALITY

Stek z rostbefu podany z ziemniakami hasselback
sosem barbecue oraz sałatą rzymską
z jogurtem i ogórkiem kiszonym
Roast beef served with bbq sauce, hasselback potatoes
and romaine lettuce
with yogurt and sour cucumber


54,00 zł

PRZYSTAWKI ZIMNE / COLD STARTERS

 
Carpaccio z gruszki z szynką dojrzewającą
rukolą, orzechami nerkowca 
i dressingiem malinowo – musztardowym
Pear carpaccio with cured ham, rocket, cashews
and raspberry & grain musztard dressing
28,00 zł

Tatar wołowy w klasycznym wydaniu
Beef tartare with classic accompaniment

*Na życzenie do zakąsek zimnych podajemy pieczywo

*Bread is served at your request

32,00 zł

PRZYSTAWKI CIEPŁE / HOT STARTERS

Grillowane talarki ziemniaków
z musem z wędzonej papryki, bryndzą oraz bekonem
Grilled potato slices
with smoked red pepper mousse
sheep's cheese and bacon


22,00 zł
Wątróbka z indyka w miodowej glazurze
podana z puree dyniowym i sosem śliwkowym
Turkey liver in honey glaze
served with pumpkin mousse plum sauce


24,00 zł

ZUPY / SOUPS

Bulion z kaczki podany z pierożkiem mięsnym
marchewką oraz świeżą zieleniną
Duck broth served with meat dumpling
carrot and greens
14,00 zł

Zupa grzybowa z kluskami kładzionymi
i chipsem z boczku
Mushroom soup with homemade dumplings
and bacon chips


16,00 zł
Krem z łososia z Crème fraîche
i karmelizowaną limonką
Cream of salmon soup
with sour cream and caramelized lime


17,00 zł

SAŁATKI / SALADS

 
Sałatka ze śliwką, twarogiem wędzonym w panierce panko
orzechami włoskimi i dressingiem balsamiczno – miodowym
RSalad with plum, smoked cheese with panko crust

walnuts and balsamic & honey dressing
26,00 zł

Sałatka Cezar
Caesar salad

*Na życzenie do sałatek podajemy pieczywo
*Bread is served at your request


28,00 zł


2,00 zł *

MAKARONY / PASTA

Spaghetti z pesto w dwóch odsłonach:
paprykowej i pietruszkowej
Spaghetti with two types of pesto:
red pepper and parsley leaves

28,00 zł

Domowe gnocchi z grzybami leśnymi
śmietanką i parmezanem
Homemade gnocchi with mushrooms
cream and parmesan

30,00 zł

* Na życzenie gnocchi
może być przygotowane z filetem z kurczaka
Gnocchi can be prepared with chicken fillet at your request

36,00 zł *

PIEROGI / DUMPLINGS

 
 

Z ricottą, dynią hokaido i śliwką suszoną
podane z sosem imbirowym
With ricotta cheese, Hokaido pumpkin and dried plum
served with creamy ginger sauce

 24,00 zł

Z mięsem z pieczonej karkówki i ziemniakami
podane z sosem bekonowym
With roasted pork neck and potatoes
served with bacon sauce

* Pierogi podajemy w wersji gotowanej lub smażonej
* Served boiled or fried

26,00 zł

DANIA MIĘSNE / MEAT DISHES

 
Filet z kurczaka z szynką dojrzewającą
warzywami glazurowanymi
risotto kurkowym i sosem śmietanowym
Chicken fillet with cured ham
glaze vegetables
chanterelle mushrooms & cream sauce

34,00 zł
Marynowany w maślance, panierowany schab z kością
podany z kapustą kiszoną zasmażaną
ziemniakami, boczkiem i cebulą
Breaded bone - in pork chop marinated in buttermilk
served with fried sour cabagge
potatoes, bacon & onion

36,00 zł
Filet z piersi kaczki z sosem wiśniowo - karmelowym
szagówkami, grillowanym jabłkiem
i konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny
Duck brest with cherry & caramel sauce
potato dumplings, grilled aplle
and red onion & cranberry  chutney

44,00 zł
DANIA RYBNE / MEAT DISHES  
Łosoś w duecie z morszczukiem australijskim
podany z plackiem ziemniaczanym – Rösti
szpinakiem zasmażanym i sosem cebulowo – maślanym
Salmon & australian horn duet
served with potato pancake – Rösti
fried spinach and onion & butter sauce
46,00 zł

Krewetki królewskie z risotto cytrynowym
oraz ciepłą salsą orientalną
Prawns with lemon risotto
and hot oriental vegetable salsa

46,00 zł
DANIA WEGETARIAŃSKIE / VEGETARIAN DISHES  
Seler au gratin z karmelizowanym burakiem
i konfiturą cebulowo – żurawinową
Celeriac au gratin with caramelized beetroot
and onion & cranberry chutney

26,00 zł
Rösti z batata podany z salsą jabłkową
sałatką z kaszą jaglaną, granatem i pestkami dyni
oraz dressingiem porzeczkowym
Sweet potato Rösti with apple salsa
salad consisting of millet, pomegranate, pumpkin seeds
and red currant dressing
28,00 zł
DESERY / DESERTS  
Ciasto czekoladowe z sosem waniliowym
i karmelizowaną pomarańczą
Chocolate cake with vanilla sauce
and caramelized orange

16,00 zł
Panna cotta pistacjowa
z glazurą ze słonego karmelu
Pistachio panna cotta
with salt caramel glaze

17,00 zł
Puszysty sernik kokosowy
podany z sosem z czarnej porzeczki
Fluffy chesecake
served with black currant sauce

18,00 zł
DANIA REGIONALNE / REGIONAL DISHES  
Pyry z gzikiem
Ziemniaki z twarożkiem ze szypiorkiem
Potatoes with cottage cheese and chives

14,00 zł
Plyndze ze śmietaną i cukrem
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem
* Na życzenie podajemy również w wersji wytrawnej
  z kwaśną śmietaną
Potato pancakes served in tradisional way with cream & sugar
* Served also dry with sour cream

14,00 zł
Szare kluchy ze skwarkami i kapuchą
Kluski ziemniaczane z boczkiem
i kapustą kiszoną zasmażaną

Potato dumplings with bacon & sour cabbage

16,00 zł
Przysmak poznański z szagówkami i kapustą modrą zasmażaną
Pieczeń z karkówki w sosie własnym z kopytkami
i kapustą czerwoną zasmażaną
Roasted pork neck with gravy, potato dumplings
and fried red cabbage
28,00 zł