''

Smakowity relaks

''
Nasza Oferta

W DZIALE: RESTAURACJA

R

ZAREZERWUJ
POKÓJ

TERMIN OD
TERMIN DO

NASZE MENU


MENU AKTUALNE
Obowiązuje 6.04 - 10.04.2020 r

TRADYCJA NA STOLE

Krem z zielonego groszku

Żurek z jajkiem

Grillowany filet kurczaka w boczku |
ziemniaki opiekane w piecu | sałata w jogurcie

Pieczeń z karkówki w sosie własnym |
kopytka | kapusta modra zasmażana

ZESTAW ZUPA + DANIE GŁÓWNE 28 ZŁ

DLA "ZIELONYCH"

Sałatka z serami pleśniowymi |
winogronem i prażonymi migdałami  | sos miodowo - gorczycowy

ZESTAW ZUPA + DANIE GŁÓWNE 26 ZŁ


DOSTĘPNE SĄ RÓWNIEŻ NIEKTÓRE POZYCJE
Z NASZEGO MENU GŁÓWNEGO


PROSIMY SPOJRZEĆ NIŻEJ








 



DOSTĘPNE SĄ RÓWNIEŻ WYBRANE POZYCJE

Z MENU GŁÓWNEGO

SPECJAŁ SZEFA KUCHNI / THE CHEF SPECIALITY

Stek z rostbefu podany z ziemniakami hasselback
sosem barbecue i sałatą rzymską
z dressingiem jogurtowo - ogórkowym NIEDOSTĘPNE
Roast beef served with hasselback potatoes
bbq sauce and romaine lettuce
with yogurt & cucumber
dressing
 54,00 zł

DANIA REGIONALNE / REGIONAL DISHES

 

Pyry z gzikiem NIEDOSTĘPNE
Ziemniaki z twarożkiem ze szczypiorkiem
Potatoes with cottage cheese and chive


14,00 zł
Plyndze ze śmietaną i cukrem NIEDOSTĘPNE
Placki zeimniaczane ze śmietną i cukrem
Potato pancakes with cream & sugar

14,00 zł
Szare kluchy ze skwarkami i kapuchą
Kluski ziemniaczane z boczkiem
i kapustą kiszoną zasmażaną

Potato dumplings with bacon and fried sourcraut

16,00 zł
Przysmak poznański
Pieczeń z karkówki w sosie własnym z kopytkami
i kapustą modrą zasmażaną
Roasted pork with gravy potato dumplings
and fried red cabbage

28,00 zł

ZAKĄSKI ZIMNE / COLD STARTERS

Carpaccio z gruszki z szynką dojrzewającą, rukolą, orzechami nerkowca i dressingiem malinowo - musztardowym NIEDOSTĘPNE
Pear carpaccio with cured ham, rocket, cashews
and raspberry & grain mustard dressing

28,00 zł
Tatar wołowy w klasycznym wydaniu NIEDOSTĘPNE
Beef tartare with classic accompaniment

32,00 zł
* Na życzenie do zakąsek zimnych podajemy pieczywo
* Bread is served at your request
 

ZAKĄSKI CIEPŁE / HOT STARTERS

 
Grillowane talarki ziemniaków  NIEDOSTĘPNE
z musem z wędzonej papryki, bryndzą i bekonem
Grilled potato slices with smoked red pepper mousse, sheep's cheese and bacon

22,00 zł
Wątróbka z indyka w miodowej glazurze  NIEDOSTĘPNE
podana z puree dyniowym i sosem śliwkowym
Turkey liver in honey glaze
served with pumpkin puree and plum sauce

24,00 zł

ZUPY / SOUPS

 
Bulion z kaczki podany z pierożkiem mięsnym
marchewką i świeżą zieleniną
Duck broth served with meat dumpling, carrot & greens

 14,00 zł
Zupa grzybowa z kluskami kładzionymi i chipsem z boczku
Mushroom soup with homemade dumplings and bacon

 16,00 zł
 Krem z łososia z creme fraiche i karmelizowaną limonką NIEDOSTĘPNE
Cream of salmon with creme fraiche & caramelized lime

 17,00 zł

SAŁATKI / SALADS

 
Sałatka ze śliwką, wędzonym twarogiem w panierce panko
orzechami włoskimi i dressingiem balsamiczno - miodowym
Salad with plum, smoked cottage cheese with panko crust
walnuts and balsamic & honey dressing

 26,00 zł
Sałatka Cezar
Caesar salad
 28,00 zł
* Na życzenie do sałatek serwujemy pieczywo
* Bread is served at your request
 

MAKARONY / PASTA

 
Spaghetti z pesto w dwóch odsłonach:
paprykowej i pietruszkowej
Spaghetti with two tipes of pesto:
red pepper and parsley leaves

28,00 zł
Domowe gnocchi z grzybami leśnymi
śmietanką i parmezanem
Homemade gnocchi with cream and parmesan

30,00 zł
* Na życzenie gnocchi przygotowujemy z filetem z kurczaka
At your request gnocchi can be prepared with chicken fillet
36,00 zł*

DOMOWE PIEROGI / HOMEMADE DUMPLINGS

 
Z ricottą, dynią hokaido i śliwką suszoną
podawane z kremowym sosem imbirowym
With ricotta cheese, Hokaido pumpkin and dried plum
served with creamy ginger sauce

24,00 zł
Z mięsem z pieczonej karkówki i ziemniakami
podawane z sosem bekonowym
With roasted pork neck and potatoes
served with bacon sauce

26,00 zł
* Pierogi podajemy w wersji gotowanej lub smażonej
* Served boiled or fried
 

DANIA MIĘSNE / MEAT DISHES

 
Filet z kurczaka z szynką dojrzewającą
warzywami glazurowanymi
risotto kurkowym i sosem śmietanowym

Chicken fillet with cured ham, glaze vegetables
chanterelle mushroom risotto and cream sauce

34,00 zł
Marynowany w maślance, panierowany schab z kością
podany z kapustą kiszoną zasmażaną
ziemniakami, boczkiem i cebulką

Breaded bone-in pork chop marinated in buttermilk
served with fried sour cabbage
potatoes, bacon and onion

36,00 zł
Filet z kaczki z sosem wiśniowo - karmelowym
szagówkami, grillowanym jabłkiem
i konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny NIEDOSTĘPNE
Duck breast with cherry & caramel sauce
potato dumplings, grilled apple
and red & cranberry chutney
44,00 zł

DANIA RYBNE / FISH DISHES

 
Łosoś w duecie z morszczukiem australijskim
podany z plackiem ziemniaczanym - Rosti
szpinakiem zasmażanym i sosem cebulowo - maślanym
Salmon & austalian horn duet
served with potato pancake - Rosti
fried spinach and creamy onion & butter sauce

 46,00 zł
Krewetki królewskie z rissotto cytrynowym
oraz ciepłą salsą orientalną NIEDOSTĘPNE
Prawns with lemon risotto
and hot oriental vegetable salsa
46,00 zł

DANIA WEGETARIAŃSKIE / VEGETARIAN DISHES

 
Seler au gratin z karmelizowanym burakiem
i konfiturą cebulowo - żurawinową
Celeriac au gratin with caramelized beetroot
and onion & cranberry chutney

 26,00 zł
Rosti z batata podany z salsą jabłkową
sałatką z kaszą jaglaną, granatem i pestkami dyni
oraz dressingiem porzeczkowym NIEDOSTĘPNE
Sweet potato Rosti withaplle salsa
salad consisting of millet, pomegranate, pumpkin seeds and red currant dressing

28,00 zł

DESERY / DESERTS

 
Ciasto czekoladowe z sosem waniliowym
i karmelizowaną pomarańczą
Chocolate cake with vanilla sauce
and caramelized orange

16,00 zł
Panna cotta pistacjowa z glazurą ze słonego karmelu NIEDOSTĘPNE
Pistachio panna cotta with salted caramel glaze

 17,00 zł
Puszysty sernik kokosowy
podany z sosem z czarnej porzeczki NIEDOSTĘPNE
Fluffy chesecake served with black currant sauce

 18,00 zł
Ciasto dnia NIEDOSTĘPNE
Cake of the day
 15,00 zł