Sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym | ziemniaki gotowane |
surówka z kapusty białej
27 zł
Zrazik wieprzowy w sosie myśliwskim | pyzy drożdzowe | buraczki
26 zł
|
|
SPECJAŁ SZEFA KUCHNI / THE CHEF'S SPECIALITY |
|
---|---|
Stek z rostbefu podany z ziemniakami grillowanymi sosem bbq i sałatą rzymską z dressingiem jogurtowym Roast beef served with roasgted potatoes, bbq sauce and romaine salad with yogurt & cucumber dressing |
48,00 zł 550 g |
ZAKĄSKI / STARTERS | |
Tatar wołowy z dodatkami w klasycznym wydaniu Beef tartar with classic additions |
32,00 zł 350 g |
Wątróbka drobiowa w miodzie z frużeliną malinową konfiturą z czerwonej cebuli i krokietami ziemniaczanymi Chicken liever with honey, raspberry jelly sacue, red onion chutney and potato croquettes |
24,00 zł 400 g |
ZUPY / SOUPS | |
Bulion z kaczki podany z pierożkiem mięsnym marchewką i świeżą zieleniną Duck broo served with meat dumplings, carrot and greens |
14,00 zł 350ml |
Zupa grzybowa z lanymi kluskami Mushroom soup with dumplings |
15,00 zł 350 ml |
Zupa gulaszowa z wołowiny Beef goulash soup |
16,00 zł 350 ml |
SAŁATKI / SALADS | |
Sałatka z rukolą, serem feta, granatem prażonymi pestkami dyni oraz vinegrettem czosnkowym Salad consisting of arugula, greek feta cheese, pomegranate pumpkin seeds and garlic vinaigrette sauce |
29,00 zł 450 g |
Sałatka z kurczakiem, serem korycińskim, pomarańczą oraz dressingiem ogórkowym Salad consisting of chicken fillet, Koryciński cheese orange ang cucumber dressing |
30,00 zł 450 g |
MAKARONY / PASTA | |
Spaghetti z flambirowanym sosem pomidorowym i kruszonką pietruszkową Spaghetti with flambeed tomato sauce and parsley greens crust |
29,00 zł 500 g |
Tagliatelle z sosem śmietanowym, kurkami i parmezanem Tagliatelle with cream sauce, chanterelle mushroom and parmesan |
29,00 zł 500 g |
Domowe gnocchi z sosem śmietanowo serowym podane ze świeżą rukolą i orzechami włoskimi Homemade dumplings with creamy cheese sauce arugula and walnuts At your request pasta & gnocchi can be served with addition of chicken fillet |
29,00 zł 450 g + 8,00 zł* 80g |
DOMOWE PIEROGI / HOMEMADE DUMPLINGS | |
Z grzybami leśnymi i okrasą z cebuli i boczku With mushrooms served with fried onion & bacon |
25,00 zł 4 szt |
Z mięsem z pieczonej karkówki podawane z okrasą z cebuli i boczku With pork neck meat served with fried onion & bacon * Pierogi podajemy w wersji gotowanej lub smażonej * Served boiled or fried |
26,00 zł 4 szt |
DANIA MIĘSNE / MEAT DISHES | |
Kieszonka drobiowa z suszonymi pomidorami i szpinakiem krokiety ziemniaczane, mix sałat z dressingiem balsamicznym Chicken pouch with dried tomatoes and spinach served with potato croquettes and salad with balsamic dressing |
35,00 zł 550 g |
Marynowany w maślance, panierowany schab z kością podany z mizerią, ziemniakami, boczkiem i cebulką Breaded bone-in pork chop marinated in buttermilk served with fried young cabbage, potatoes onion & bacon |
36,00 zł 600 g |
Długo pieczone udo z kaczki z sosem miodowo - rozmarynowym kopytkami i konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny Roasted duck leg with honey & sauce, homemade dumplings and red onion & cranberry chutney |
39,00 zł 550 g |
DANIA RYBNE / FISH DISHES | |
Sandacz z sosem pomarańczowym, puree musztardowym i glazurowanymi warzywami okopowymi Zander with orange sauce, mustard puree ang glazed root vegetables |
43,00 zł 500 g |
DANIA WEGETARIAŃSKIE / VEGETARIAN DISHES | |
Seler au gratin z karmelizowanym burakiem i konfiturą cebulową Celeriac au gratin with caramelized beetroot and red onion chytney |
25,00 zł 450 g |
Rosti z batata podany z salsą jabłkową oraz sałatką z granatem, pestkami dyni i dressingiem porzeczkowym Sweet potato rosti with apple salsa and salad consisting of pomegranate pumpkin seeds and red currant dressing |
27,00 zł 500 g |
DANIA REGIONALNE / REGIONAL DISHES | |
Pyry z gzikiem Ziemniaki z twarożkiem ze szczypiorkiem Potato with cottage cheese and chives |
15,00 zł 450 g |
Plyndze ze śmietaną i cukrem Placki ziemniaczane tradycyjnie podawane na słodko mogą być również w wersji wytrawnej z kwaśną śmietaną Potato pancakes with cream & sugar |
15,00 zł 350 g |
Szare kluchy ze skwarkami i kapuchą Kluski ziemniaczane z boczkiem i kapustą kiszoną zasmażaną Potato dumplings with bacon and fried sauerkraut |
19,00 zł 500 g |
Przysmak poznański Pieczeń z karkówki w sosie własnym z kopytkami i kapustą modrą zasmażaną |
29,00 zł 600 g |
DESERY / DESSERTS | |
Ciasto czekoladowe podane z sosem waniliowym i karmelizowaną pomarańczą Chocolade cake with vanilla sauce and caramelized orange |
16,00 zł 200 g |
Sernik z sosem z czarnej porzeczki Cheesecake with black currant sauce |
16,00 zł 200 g |
Ciasto dnia Cake of the day |
14,00 zł 150 g |