''

Smakowity relaks

''
Nasza Oferta

W DZIALE: RESTAURACJA

R

ZAREZERWUJ
POKÓJ

TERMIN OD
TERMIN DO

NASZE MENU




LUNCH MENU
Dostępne PON - PT w godzinach 12:00 - 17:00

SKOMPONUJ SWÓJ ZESTAW


WYBIERZ ZUPĘ

Zapytaj obsługę jakie zupy dziś serwujemy
mała (250ml) - 6 zł * | duża (350 ml) - 9 zł

*
cena samej zupy, bez drugiego dania:
mała - 8 zł | duża 11 zł

WYBIERZ DANIE GŁÓWNE

 Grillowany filet z kurczaka | puree | warzywa gotowane
24 zł

Stek drobiowy ze szpinakiem zapiekany pod serem |
ziemniaki opiekane | surówka z kapusty białej
24 zł

Mieszek ze schabu z grzybami | ziemniaki gotowane z koperkiem |
kapusta kiszona zasmażana
26 zł

Dorsz czarny w panierce | frytki | surówka z kapusty kiszonej
26 zł


DO DAŃ NA WYNOS DOLICZAMY KOSZT OPAKOWANIA
zupa: 0,50 zł / drugie danie: 1,00 zł / zestaw: 1,50 zł




MENU GŁÓWNE

SPECJAŁ SZEFA KUCHNI / THE CHEF'S SPECIALITY

 

Stek z rostbefu podany z ziemniakami grillowanymi
sosem bbq i sałatą rzymską z dressingiem jogurtowym
Roast beef served with roasgted potatoes, bbq sauce
and romaine salad with yogurt & cucumber dressing

48,00 zł 550 g

ZAKĄSKI / STARTERS

 
Tatar wołowy z dodatkami w klasycznym wydaniu
Beef tartar with classic additions

32,00 zł 350 g
Wątróbka drobiowa w miodzie z frużeliną malinową
konfiturą z czerwonej cebuli i krokietami ziemniaczanymi
Chicken liever with honey, raspberry jelly sacue, red onion chutney
and potato croquettes

24,00 zł 400 g

ZUPY / SOUPS

 
Bulion z kaczki podany z pierożkiem mięsnym
marchewką i świeżą zieleniną
Duck broo served with meat dumplings, carrot and greens

14,00 zł 350ml
Krem kurkowy z creme fraiche
Cream of chanterelle mushroom with creme fraiche
15,00 zł 350 ml

SAŁATKI / SALADS

 
Sałatka z rukolą, serem feta, granatem
prażonymi pestkami dyni oraz vinegrettem czosnkowym
Salad consisting of arugula, greek feta cheese, pomegranate
pumpkin seeds and garlic vinaigrette sauce

28,00 zł 450 g
Sałatka z kurczakiem, serem korycińskim, pomarańczą
oraz dressingiem ogórkowym
Salad consisting of chicken fillet, Koryciński cheese
orange ang cucumber dressing
30,00 zł 450 g

MAKARONY / PASTA

 
Spaghetti z flambirowanym sosem pomidorowym
i kruszonką pietruszkową
Spaghetti with flambeed tomato sauce and parsley greens crust

27,00 zł 500 g
Tagliatelle z sosem śmietanowym, kurkami i parmezanem
Tagliatelle with cream sauce, chanterelle mushroom and parmesan

27,00 zł 500 g
Domowe gnocchi z sosem śmietanowo serowym
podane ze świeżą rukolą i orzechami włoskimi
Homemade dumplings with creamy cheese sauce
arugula and walnuts


At your request pasta & gnocchi can be served
with addition of chicken fillet

27,00 zł 450 g



+ 8,00 zł* 80g

DOMOWE PIEROGI / HOMEMADE DUMPLINGS

 
Ze szpinakiem i greckim serem feta podane
z sosem pomidorowo bazyliowym
With spinach & greek feta cheese served with toamto & basil sacue

24,00 zł 4 szt
Z mięsem z pieczonej karkówki 
podawane z okrasą z cebuli i boczku
With pork neck meat served with fried onion & bacon

* Pierogi podajemy w wersji gotowanej lub smażonej
* Served boiled or fried
26,00 zł 4 szt

DANIA MIĘSNE / MEAT DISHES

 
Filet z kurczaka z pancettą podany z puree
i fasolką szparagową z masłem i kruszonką koperkową
Chicken fillet with pancetta served with puree
and string bean with butter and dill crust
32,00 zł 550 g

Marynowany w maślance, panierowany schab z kością

podany z mizerią, ziemniakami, boczkiem i cebulką
Breaded bone-in pork chop marinated in buttermilk
served with fried young cabbage, potatoes onion & bacon

34,00 zł 600 g
Grillowany filet z kaczki z sosem wiśniowo - karmelowym
domowymi krokietami ziemniaczanymi i sałatką
z burakiem, migdałami i dressingiem balsamicznym
Grilled duck breast with cherry & caramel sauce, homemade croquettes
and salad cosistig of beetroot, almond flakes and balsamic dressing


44,00 zł 550 g

DANIA RYBNE / FISH DISHES

 
Filet z morszczuka australijskiego z sosem estragonowym
puree czosnkowym i kompozycją pieczonych buraków
Australian horn fillet served with terragon sacue, garlic puree
and composition of baked beetroots


38,00 zł 500 g
Szaszłyk krewetkowy z sałatką vinaigrette
oraz salsą słodko - kwaśnąn
Prawns shashlik with vinaigrette salad and sweet & sour salsa
42,00 zł 450 g

DANIA WEGETARIAŃSKIE / VEGETARIAN DISHES

 
Seler au gratin z karmelizowanym burakiem
i konfiturą cebulową
Celeriac au gratin with caramelized beetroot and red onion chytney

25,00 zł 450 g
Rosti z batata podany z salsą jabłkową oraz sałatką
z granatem, pestkami dyni i
 dressingiem porzeczkowym
Sweet potato rosti with apple salsa and salad consisting of pomegranate pumpkin seeds and red currant dressing

27,00 zł 500 g

DANIA REGIONALNE / REGIONAL DISHES

 
Pyry z gzikiem
Ziemniaki z twarożkiem ze szczypiorkiem
Potato with cottage cheese and chives

14,00 zł 450 g
Plyndze ze śmietaną i cukrem
Placki ziemniaczane tradycyjnie podawane na słodko
mogą być również w wersji wytrawnej z kwaśną śmietaną
Potato pancakes with cream & sugar

14,00 zł 350 g
Szare kluchy ze skwarkami i kapuchą
Kluski ziemniaczane z boczkiem
i kapustą kiszoną zasmażaną
Potato dumplings with bacon and fried sauerkraut

18,00 zł 500 g
Przysmak poznański
Pieczeń z karkówki w sosie własnym z kopytkami
i kapustą modrą zasmażaną
28,00 zł 600 g

DESERY / DESSERTS

 
Szarlotka z agrestem
podana z domowym sosem karmelowym
Aplle & gooseberry pie with homemade caramel sauce

16,00 zł 200 g
Mus kokosowy z mascarpone z gorącymi malinami
i kruszonką czekoladową
Coconut & mascarpone mousse with hot raspberries
and chocolade crust


16,00 zł 200 g
Ciasto dnia
Cake of the day
14,00 zł 150 g